Spring til indhold

Podcasts og webinarer

ToTheMoon,Honey podcast

To The Moon, Honey – Podcast: Om tiden når man er kommet hjem fra neo 

Hvad gør det ved det lille barn at blive født for tidligt? Hvilke tegn skal man som forældre være opmærksom på, når man er kommet hjem fra hospitalet? Og hvordan kan man bedst støtte sit lille barn og sig selv igennem en præmatur start på livet? Det  taler vi om i denne episode med spædbarnsterapeut Tine Thingholm, der også er ph.d. i biokemi og molekylærbiologi, bestyrelsesmedlem i Dansk Præmatur Forening og forældrerepræsentant i NIDCAP gruppen på Neonatalklinikken på Rigshospitalet. Vi skal også høre om, hvorfor det er vigtigt at anerkende, hvad barnet har været igennem, hvilken betydning det kan have på længere sigt for et barn at være født for tidligt, og hvordan man bedst hjælper sit barn, også når det er blevet ældre.

Du kan lytte til hele episoden via linket nedenfor

Præmaturfortællinger, Afsnit 16 – Fagligt afsnit – Tine Thingholm Specialrådgivning omkring barnet med den svære start

“Forældre før tid” er en stærk og rørende podcastserie med personlige historier og faglige indslag omkring det at blive forældre til et præmaturt barn. Louise går helt tæt på det svære og der er meget genkendelse at hente for os, der selv har stået i det, men også utrolig megen viden og indsigt at hente for andre, der ønsker at støtte den præmature familie.

I dette afsnit taler Louise og jeg om, hvordan man støtter det præmature barn

Du kan lytte til hele episoden via linket nedenfor

Præmaturfortællinger podcast
webinar hos VITA

Webinar for fagpersoner omkring det præmature barn

Når et barn har fået en svær start, så er det af afgørende betydning for barnets trivsel og udvikling, at det får den rette støtte og forståelse. Når dette ikke sker, så er der stor risiko for, at barnets historie i stedet hindrer barnets trivsel og udvikling. Den svære start kan forårsage helt konkrete, men usynlige følger, der kræver en særlig støtte, men det medfører ofte også, at barnet får et stresset nervesystem, som fastholder barnet i alarm og hindrer trivsel.
 
I anledning af International Præmatur Dag torsdag d.17. november 2022, sætter vi hos Fonden VITA – Center for Socialt Arbejde fokus på barnet med den svære start med udgangspunkt i den for tidlige fødsel. Specialkonsulent Tine Thingholm vil med udgangspunkt i for tidligt fødte fortælle os, hvad det gør ved barnet at få en svær start og hvilken betydning det har. Hvorfor det er så vigtigt at kende barnets historie.
 

Du kan høre hele webinaret via linket nedenfor

Webinar om fysiske, følelsesmæssige og sansemotoriske behov og udfordringer

I samarbejde med Marianne Larsen Vestergaard fra Sanse Motorik, Odense har vi lavet dette webinar inddelt i to, hvor vi fortæller om fysiske, følelsesmæssige og sansemotoriske behov og udfordringer hos de for tidligt fødte.
 
Del 1: “Hvad betyder det for det lille barn at blive født for tidligt og hvad har det brug for?”
Tine Thingholm
Phd og spædbarnsterapeut
 
Del 2: “Det præmature barns sansemotoriske udfordringer og behov”
Marianne Larsen Vestergaard
sansemotorisk konsulent og børnefysioterapeut
Sanse Motorik, Odense
 

Du kan høre hele webinaret via linket nedenfor

webinar m SanseMotorik Odense 3
webinar om overgangsobjekter 2

Webinar om at hjælpe det lille barn til at blive trygt ved brug af overgangsobjekter – fra tiden på neo til skole

 
I anledning af International Præmatur Dag torsdag d.17. november 2022, sætter vi hos Fonden VITA – Center for Socialt Arbejde fokus på barnet med den svære start med udgangspunkt i den for tidlige fødsel. Specialkonsulent Tine Thingholm vil med udgangspunkt i for tidligt fødte fortælle os, hvad det gør ved barnet at få en svær start og hvilken betydning det har. Hvorfor det er så vigtigt at kende barnets historie.
 

Du kan høre hele webinaret via linket nedenfor

International Præmatur Dag på Rigshospitalet

I forbindelse med International Præmatur dag d. 17. november 2021 var jeg på Rigshospitalet for at fejre præmaturfamilierne og for at hylde neonatalafdelingerne verden over for deres flotte arbejde. Jeg var der dels som forældrerepræsentant for Rigshospitalets NIDCAP-gruppe, men også som repræsentant for Dansk Præmatur Forening.
Det var en fin dag med personale og forældre, hvor vi efter nogle fine oplæg fra Morten Breindal, Sanne Allermann Beck, Porntiva Poorisrisak og Jannie Haaber og, hvor jeg fik lov at afslutte dagen med at sige nogle ord på vegne af foreningen – om hvorfor vi er her og hvad det er, vi laver i foreningen. 

Du kan kan lytte til oplægget via linket nedenfor

International Præmaturdag på Riget

Artikler

Denne artikel har været bragt i Dansk Pædagogisk Tidsskrift 0-14 nr. 1-2023: ’Når børn ikke trives…’. Hele temanummeret er på 88 sider …

De fleste for tidligt fødte børn klarer sig rigtig godt og får et godt liv. At blive født for tidligt er i …

Bogen ”Lillebitte Coline” er skrevet som et redskab til følelsesmæssig støtte af familien med et for tidligt født barn. Jeg er selv …

Virker dit barns følelser helt ude af proportioner? Bliver lille Emilie rasende over den mindste modgang og kan ikke komme ud af …