"Lillebitte Coline - En fortælling om at blive født for tidligt"

 
 
Det at blive født for tidligt er oftest traumatisk for barnet. Dertil lægges de mange voldsomme oplevelser, der følger med et hospitalsophold, hvor man er for lille til at forstå, hvorfor man udsættes for smerte og angst og at blive fysisk adskilt fra sine forældre. På samme tid er det overvældende for forældre pludselig at stå med et barn med nogle helt særlige behov. Måske er barnet endda kritisk sygt.
 
”Lillebitte Coline giver forældre nogle redskaber til at forstå og drage omsorg for det præmature barn, fra det øjeblik det kommer til verden. Bogen er desuden tænkt som en højtlæsningsbog for børn fra 3-års- alderen, skrevet for at hjælpe forældre og fagpersoner med at sætte ord på de traumatiske oplevelser, da det er vigtigt for barnets bearbejdelse.
 
I bogen skabes et trygt og varmt børneunivers, hvor Coline, der er født 15 uger for tidligt, fortæller sin egen historie. Med et blidt børnesprog sættes der ord på de svære og ubehagelige ting, som mange præmature børn må igennem. Det hjælper børnene til at forstå deres egne følelser og at de ikke er forkerte. At der var en grund til de ubehagelige oplevelser. Ikke mindst viser fortællingen, at der også er andre børn som dem og at man er noget helt særligt, når man klarer at blive født for tidligt – man er lidt af en superhelt.
 
Bogen fortæller hele forløbet på sygehuset fra Colines fødsel til udskrivelsen. Det er den første bog i en børnebogsserie, der dækker forskellige udfordringer, man som barn har brug for hjælp til at få sat ord på.
 
Bogen kan bestilles her: