Spring til indhold

GALLERI

Møde i NIDCAP gruppen om støtte af præmaturfamilier

Dagen inden den store fejring af International Præmatur Dag havde jeg “Lillebitte Coline” bøger med til de indlagte familier.

ERFA møde, Vejle

I mit oplæg i Eksperimental Institutionen talte jeg om de helt særlige udfordringer for barnet med tidlige traumer bla. fra en for tidlig fødsel og gav konkrete redskaber til at hjælpe børn med udfordringer ift:

– stærke følelser og reaktioner
– separationsangst
– overstimulering
– mad
– søvn
– sanseintegration
 
Udfordringer som også børn, der ikke er for tidligt fødte kæmper med, når deres nervesystem er stresset.
 
 

International Præmatur Dag på Rigshospitalet

I forbindelse med International Præmatur dag d. 17. november 2021 var jeg på Rigshospitalet for at fejre præmaturfamilierne og for at hylde neonatalafdelingerne verden over for deres flotte arbejde. Jeg var der dels som forældrerepræsentant for Rigshospitalets NIDCAP-gruppe, men også som repræsentant for Dansk Præmatur Forening.
Det var en fin dag med personale og forældre, hvor vi efter nogle fine oplæg fra Morten Breindal, Sanne Allermann Beck, Porntiva Poorisrisak og Jannie Haaber og, hvor jeg fik lov at afslutte dagen med at sige nogle ord på vegne af foreningen – om hvorfor vi er her og hvad det er, vi laver i foreningen. 

Du finder et link til selve oplægget under fanen “Podcasts, webinarer og artikler

ERFA-møde for sundhedsplejersker fra Fyn og Jylland, Vejle

Sammen med NIDCAP-specialist Jannie Haaber, sygeplejerske ved Intensiv afdeling for nyfødte og mindre børn på Rigshospitalet var jeg forbi Vejle Bibliotek, hvor vi begge var inviteret til at holde oplæg om de for tidligt fødte.  Det blev en dejlig dag blandt en masse dygtige sundhedsplejersker, som i dagligdagen står med præmaturfamilier, som har brug for støtte. Der var en masse spørgsmål om spædbarnsterapi, om umodne sanser, om at støtte det stressede barn eller barnet, der ikke kan slippe bleen og meget mere. Min store drøm er, at sundhedplejersker skal udgøre en taskforce, der kan gribe familierne efter udskrivelsen fra sygehuset. At de ved, hvad barnet og familien har brug for og hvor den støtte og hjælp kan findes.

Kompetenceudvikling hos Eksperimental Institutionen i Københavns Kommune

Inden påske var jeg en tur forbi Eksperimental Institutionen i Københavns Kommune. En institution med stor erfaring i arbejdet med de sårbare børn, som ønskede mere viden omkring de for tidligt fødte.

Det var en skøn oplevelse at besøge deres institution og møde mennesker, der arbejder for, at alle børn skal have det gode børneliv. En institution, hvor de selv tager ud og deler af deres egne kompetencer ift. særlige sårbare børn, men som også selv sørger for løbende kompetenceudvikling for at hjælpe børn, der kæmper i hverdagen.