Specialrådgivning og forældreforløb

Vi ønsker alle vores børn det bedste og det gør os ondt at se vores barn kæmpe. Vi kan endda selv være ramt af vores barns historie og føle os magtesløse og skræmte over at stå med et barn, der må kæmpe, har særlige udfordringer eller måske er sygt.

At se barnet bag reaktionerne og støtte det i det svære, kan gøre lige den forskel, der hjælper barnet i trivsel. 

Det Gode Børneliv tilbyder faglig viden til at se bag barnets reaktioner og konkrete redskaber til støtte af barnet og jer som familie til en gladere hverdag. Dette gøres via individuel rådgivning eller forældreforløb. Der tilbydes rådgivning ifm. møder på forvaltning og institution/skole, når der skal fokus på barnets helt særlige udfordringer og behov.

Der tilbydes ligeledes kompetenceudviklingsforløb for skoler/institutioner og sundhedspersonale omkring særlige behov og redskaber til at støtte børn med særlige behov.

 

NYE FORÆLDREFORLØB TIL SEPTEMBER

Fra mit arbejde som specialkonsulent har jeg set, hvor meget forældreforløb giver forældre, der står med børn, der har det svært. Forældrene  beskriver, hvordan det gør en enorm forskel – både at blive mødt og forstået af andre forældre, at få luft for sine frustrationer og bekymringer, men også at få konkrete redskaber og sparring til at takle hverdagens udfordringer.

Derfor starter vi nu 3 forældreforløb op i Det Gode Børneliv:

Forældreforløb – præmature børn i alderen 0-2 år

Emner: bekymringer/følelser ved at føde for tidligt, selve indlæggelsen, tiden efter neo, særlige udfordringer ift. søvn, mad og separationsangst, indkøring i dagtilbud – udfordringer og redskaber

 

Forældreforløb – præmature børn i alderen 2-6 år

Emner: bekymringer/følelser ved at føde for tidligt, selve indlæggelsen, tiden efter neo, særlige udfordringer ift. søvn, mad og separationsangst, udfordringer hjemme og i institution, at blive klar til skolestart – udfordringer og redskaber

Forældreforløb – børn med særlige udfordringer

Emner: når barnet har svært ved at udsætte sine behov, bliver låst fast i store og stærke følelser, har koncentrationsbesvær, virker til ikke at “høre efter”, har svært ved det sociale i børnehaven/skolen – udfordringer og redskaber

 

Forløb kører online via Teams og løber over 10 gange a halvanden times varighed på en fast ugedag.

I forløb gives personlig sparring, faglig viden, redskaber til at takle hverdagens udfordringer og et netværk af andre forældre, som står med samme udfordringer.

Der er kun 8-10 pladser på hvert forløb for at skabe den bedste dynamik og det trygge rum til at tale om det svære.

Hvis du ønsker en af pladserne eller en uforpligtende snak, så send en mail via kontaktformularen her på siden.